Framtidssäkra dina exporter: Ta nästa steg med hjälp av Emma E-Doc

Utforska möjligheterna att framtidssäkra dina exportprocesser med Emma E-Doc – plattformen för bättre kontroll och efterlevnad

Konsten att säkerställa korrekt exporthantering

Efterlevnadskontroll är ett krävande arbete och i en komplex värld av internationell handel är dina exporter mer än bara varuförsändelser – de är också en kvittens på din kvalitet, pålitlighet och efterlevnad.

Nu gör Emma Systems det möjligt också för svenska exportörer att med precision navigera genom de komplexa internationella handelslandskapen. Vår plattform är utformad för att göra tull- och efterlevnadsarbetet mer effektivt och förbättra exporthanteringen, inom ramen för rådande lagstiftning. Ta ett avgörande steg mot att bygga global framgång!

Framtidssäkra dina exporter – Varför agera nu?

Exportörens ansvar och tullombudets roll

Det arbete som dina tullombud gör i samband med exportklarering påverkar ditt efterlevnadsarbete i hög grad – det yttersta ansvaret för att deklarationerna är riktigt klarerade ligger nämligen hos dig som exportör. Därmed har du som exportör också ansvar för att ge dina ombud förutsättningar att jobba med korrekt information, det krävs dessutom att du rutinmässigt kontrollerar informationen som du hittar i dina exportdeklarationer.

Få kontroll i övergångsperioden

På grund av övergången till det nya importsystemet, standardtulldeklaration, saknar exportörer och importörer tillfälligt åtkomst till import- och exportstatistik från Tullverket. Detta understryker vikten av att arbeta tätt med tullombuden, kontrollera deklarationerna noggrannt och verifiera arbetet som tullombuden gör för dig.

Vikten av fullständig dokumentation och styrkande handlingar

När handelskedjan är komplex blir noggrann dokumentation och tillgång till tulldata din försäkring både mot potentiella tvister och konsekvenser som både systematiska och mänskliga fel medför. Bra kontrollrutiner och fullständig tulldokumentation innebär att du alltid är förberedd och kan till var tid styrka din varuutförsel. Utan giltig exportdokumentation kan du åläggas att betala moms för varor som du egentligen inte har momsplikt för.

Hur kan Emma E-Doc underlätta för dig?

Automatiserad insamling av deklarationer och styrkande handlingar

Tidsepoken när du var tvungen att jaga in tulldeklarationer manuellt från alla dina ombud är förbi. Emma E-Doc automatiserar insamlingen av ALLA dina deklarationer, från ALLA olika tullombud och speditörer.

Många exportörer hanterar löpande mellan 20 och 80 olika tullombud. Vår plattform är en tidsbesparande game-changer – Emma E-Doc ger dig total översikt och tillgång till din tulldata på ett och samma ställe!

Effektiv Dokumenthantering

Emma E-Doc revolutionerar deklarationshanteringen. Vår plattform automatiserar insamlingen av tulldeklarationer från alla dina tullombud och presenterar all tulldata på ett och samma ställe, lättillgängligt i ditt digitala tullarkiv Emma E-Doc.

Kom åt, hantera och lagra dina tulldeklarationer med lätthet. Ta farväl av fysiska mappar och förvaring, slipp besväret med att flytta dokument från ett ställe till ett annat. Vår SaaS-plattform är tillgänglig var som helst, när som helst och kräver varken IT-installationer eller hårdvara.

Inget mer letande efter dokument – allt du behöver finns på ett ställe och verktygen som hjälper dig i ditt efterlevnadsarbete ligger redan redo att användas.

Efterlevnad Inom Räckhåll

Med dina deklarationer organiserade i ett arkiv enbart byggt för tulldata kan du enkelt generera rapporter, utföra efterlevnadskontroller och se till att din dokumentation alltid är redo för en eventuell revision.

Emma E-Doc lagrar dina deklarationer i enlighet med svensk lag, vilket eliminerar behovet av andra interna tullarkiv.

De kraftfulla sökfunktionerna gör att du snabbt och effektivt kan hitta detaljerad information om dina exporter, som dessutom kan styrka varuutförsel flera år tillbaka i tiden.

Dataanalys för insikt

Emma E-Doc ger dig personliga dashboards och varslingar som förenklar ditt jobb att övervaka och analysera tullinformation, utvärdera tullombudens arbete, hitta fel och upptäcka möjligheter att spara pengar.

Skräddarsydda rapporter och varslingar

Skräddarsy Emma E-Doc så att tullprocessen optimeras för din verksamhet. Sätt upp anpassade rapporter, varslingar och dashboards som passar dina behov. Kör kontroller och skapa interna efterlevnadsrutiner för att alltid var redo för tullrevision. Generera rapporter och exportdokumentation enkelt och snabbt.

Med Emma E-Doc får du helt enkelt bättre kontroll och kan optimera dina tullprocesser!

4000+ företag använder Emma E-Doc som sitt digitala tullarkiv

Få full kontroll över dina exporter: Boka din Emma E-Doc Demo i dag!

Vänta inte med att effektivisera din exporthantering! Ta hjälp av Emma E-Doc – den digitala plattformen för bättre dokumentation, kontroll och efterlevnad.

Boka en kostnadsfri demo och se direkt hur Emma E-Doc fungerar och kan möta dina behov.

Kontakta oss

Har du frågor? Vi har svaren. Kontakta oss för mer information eller för att boka en kostnadsfri demo.